Yorgunluğa Halsizliğe İyi Gelen Yiyecekler Ve İçecekler
Enerji veren yorgunluğa iyi gelen yiyecekler ve içecekler hangileri? Hangi besinler halsizliği geçiren yiyecekler grubunda? Yorgunluk halsizlik neden olur?
Vücudumuzu bir araba olarak düşünürsek, yediklerimiz arabanın hareket edebilmesi için gereken benzin olur. Gerçi bir süre sonra bu artık elektrik hatta güneş enerjisi olacak fakat biz yine de günümüz örneklerinden gidelim.
Araca ne kadar kaliteli benzin koyarsak, hız ve performans açısından da o kadar çok verim alabiliriz. Bunun için yediklerimizin, içtiklerimizin önemi çok.
Bazı gıdalar kendimizi çok daha yorgun, bitmiş, isteksiz, halsiz hissetmemize sebep olurken, bazıları ise bunun tam tersini sağlıyor.
Yorgunluğa iyi gelen yiyecekler
Kendimizi daha enerjik, daha zinde ve daha mutlu hissetmek için neler yemeliyiz? Bakalım enerji veren yiyecekler listesinde neler var.
- İşlenmemiş gıdalar
- Mevsim meyve ve sebzeleri
- Kırmızı et yerine tavuk, hindi, balık
- Çerez ve tohumlar
Bu gıda gruplarını tüketmek ve günlük beslenmemizi bunlar üzerine hazırlamak kendimizi çok daha iyi ve enerjik hissetmemizi sağlar. Örnek olarak neler olabilir?
Avokado, karpuz, muz, yulaf, chia tohumu, açai çileği, badem, kale sebzesi, arı poleni, ıspanak, hurma, yumurta günlük olarak beslenmemize ekleyebileceğimiz enerji veren besinler listesindedir.
Yorgunluğa iyi gelen içecekler
Kendinizi sürekli elinde, yapay tatlandırıcılarla donatılmış enerji içecekleri tutarken bulanlardan mısınız? Veya gün içinde bir kaç kez kahve içme ihtiyacı mı hissediyorsunuz?
Bakalım enerji veren içecekler listemize neler koyarsak daha enerjik olmak için beslenme planımızı daha iyi bir hale getirmiş oluruz?
- Su
- Reyhan şerbeti
- Yeşil çay
- Kiraz suyu
- Elma suyu
- Çilekli limonata
- Yerba mate çayı
Bir blender yardımıyla kendi doğal enerji içeceğinizi de hazırlayabilirsiniz. Özellikle kiraz, limon, ıspanak, yabanmersini, çilek gibi meyve ve sebzelerle hazırlayacağınız ve içine taze zencefil ekleyeceğiniz bir tarif, yorgunluğu geçiren içecekler arasında en sağlıklısı olacaktır.
Yorgunluk neden olur ve yorgunluğa ne iyi gelir?
Etrafınızdaki çoğu kişinin kendini yorgun, halsiz ve isteksiz hissettiğini gözlemlemeniz artık çok daha kolay. Çünkü tükettiğimiz besinler aslında yorgunluk neden olur sorusunun cevabını açıkça gösteriyor. İşlenmiş gıdalar, katkı maddesi eklenmiş yiyecekler ve içecekler, hava kirliliği, stres gibi etkenler tüm vücut sistemini etkiliyor.
Yorgunluk ve halsizlikle birlikte sindirim sistemi sorunları ve bağışıklık sistemi problemleri de sıkça rastlanan semptomlar arasında. Yorgunluğa ne iyi gelir dediğimizde listedeki yiyecek ve içecekleri günlük beslenme listemize eklememiz ve yaptığımız beslenme hatalarını fark ederek değiştirmemiz gerekir.
Vücudumuzdaki kat kütlesinin de önemi çok fazla. Spor ve veya egzersiz yaparak kas kütlemizi artırmamız da bize çok daha fazla enerji sağlayacaktır.
Yorgunluk nasıl geçer? Hayatımıza sporu ekleyerek, sağlıklı beslenerek, şeker, un ve unlu gıdalar, süt ve sütlü gıdalardan uzak durarak. Ve tabii ki glutensiz beslenme şekline geçerek.
Halsizlik yorgunluk neden olur? Yanlış beslenme, stres yönetimi yapamama, uyku düzensizliği, sindirim problemleri gibi sebeplerden dolayı olur. Sebze ağırlıklı öğünler hazırlayarak, kendi doğal içeceklerinizi tüketerek, spor yaparak bu sorundan kurtulabilirsiniz.
Yorgunluğa Halsizliğe İyi Gelen Yiyecekler Ve İçecekler
Yüzüstü yere serilseniz bile, hala ileriye doğru hareket ediyorsunuzdur. // Victor Kiam
Sağlıklı yaşam ve beslenme ile ilgili bilmeniz gerekenler
- Diyet Yapmaya Nereden Nasıl Başlanır? Zayıflama Günlüğü
- Salata Tarifleri : Diyet Makarna Salatası Tarifi
- Meyve Kilo Aldırır Mı? Diyet Yaparken Meyve Yenir Mi?
- Gluten İntoleransı Nedir? Gluten Alerjisi Belirtileri ve Tedavisi
- Kara Lahana Neye İyi Gelir? Faydaları Ve Zararları Neler?
- Yer Elması Faydaları | Neye İyi Gelir? Nasıl Tüketilir?
- Anoreksiya Nervoza Nedir? Belirtileri ve Tedavisi
- Soğanın Faydaları Neler? Soğan Ne İşe Yarar?
- Dna Genetik Mirasla Beslenmek | Genetik Hastalıkları Yenmek
- Kilo Koruma Diyeti | Kilo Korumanın Püf Noktaları