Sarımsağın Faydaları Nelerdir? Sarımsak Neye İyi Gelir?
Sarımsak neye iyi gelir? Sarımsak kokusu neden olur nasıl geçer? Sarımsağın faydaları nelerdir?
Sarımsağın faydaları nelerdir?
"Hiç sarımsak yemem" diyorsanız bile ayda mutlaka bir kez yiyor olmalısınız. Çünkü sarımsak tüketilmezse olmazlardan. Sarımsak tansiyon düşürür, kan pıhtılaşmasını azaltır, kötü LDL kolesterolünü düşürür, bazı mide kanserlerini önler, bağışıklık sistemini güçlendirir.

Sarımsak kokusu
Sarımsaktaki "allicin" denilen bir madde, sadece kendine özgü kokusunu vermekle kalmaz, ayrıca bakteri gelişimini önler, vücuttaki mantarı ve maya oluşumunu engeller. Çoğu kişi, aslında sarımsağı değerli kılan bu kokudan rahatsız olur ve sarımsak kokusu nasıl geçer? sorusunun cevabını arar. Sarımsak kokusu en kolay şu şekilde geçer. Bolsa su içerek, limon yiyerek ve dişleri fırçalayarak.
Sarımsak kokusu neden geçmez? Veya neden bu kadar güçlüdür? Bunun sebebi sarımsağın içindeki allicindir. Kesildiğinde veya çiğnendiğinde ortaya çıkar. Ki sarımsağın şifası da aslında bu koku ortaya çıktığında görülür.
Sarımsak kokusu elden nasıl çıkar? Ellerinizin sarımsak kokmasını istemiyorsanız, limon portakal veya greyfurt özlü bir sabunla ellerinizi yıkamanız yeterli olacaktır. Çünkü sarımsak kokusunu elden ne giderir dediğimizde meyve kokusu ve meyvelerdeki asit bu koku için iyi bir çözüm olmaktadır.

Sarımsak neye iyi gelir?
Sarımsağın besin değeri oldukça yüksektir, bunun yanı sıra sarımsağın kalorisi de bir o kadar düşüktür. 100 gram sarımsakta 149 kalori vardır.
Özellikle soğuk algınlığı ve nezle semptomlarını azaltır. Tansiyonu düşürmesiyle meşhurdur.Sarımsak neye iyi gelir dediğimizde atlamamamız gereken bir diğer madde de iyi kolesterolü yükseltmesi, kalp sağlığını koruyan yiyecekler listesinde önemli bir yeri vardır. Sarımsak neye iyi gelir diye sorulduğunda neye iyi gelmez ki diyesi geliyor insanın. Çünkü sarımsak içindeki B6 vitamini ve magnezyum sayesinde beyin sağlığını koruyarak depresyon ve moral bozukluğuna da çok iyi gelir. Psikolojiye iyi gelen yiyecekler sıralamasında en üst sıralarda yer alır.
Bağışıklık sistemini korur, bakterilerin en büyük düşmanıdır ve enflamasyon gidericidir. Karaciğerdeki toksinlerin atılımını kolaylaştırır. Sarımsak, Sibirya'dan çıkmış ve 5000 yıldır tüm dünyaya yayılarak doğal şifa haline gelmiştir. Özellikle kalp ve kan ile ilgili sorunlarda kullanılmıştır.

Çiğ sarımsağın faydaları
Sarımsakta 2 kuvvetli antibiyotik, çok tesirli esanslar, bol iyot ve kükürt bulunur ve bunların insan sağlığında çok değerli bir yeri vardır. Damar sertliğini giderir, kanı durultur, kalbi kuvvetlendirir, bronşları dezenfekte eder, cilt hastalıklarını giderir ve kansere karşı korur.
Sarımsaklı yoğurt, zehirlenmelere karşı insanı korur ve en ince damarları dahi temizleyerek oralara kan gitmesini sağlar. Sarımsak, bütün salgı bezlerini çalıştırmak ve vücudu zehirlerinden temizlemek suretiyle, genç ve dinç olmayı, uzun yaşamayı sağlar.
Sarımsağın Faydaları Nelerdir? Sarımsak Neye İyi Gelir?
Çok yönlü bir yeşil yapraklı sebze olan pazı,''anti-stres minerali olarak kabul edilen magnezyumla yüklüdür. Magnezyum, kasların ve sinirlerin gevşeyip rahatlamasını sağlar.
Sağlıklı yaşam ve beslenme ile ilgili bilmeniz gerekenler
- Kilo Alma Diyeti Nasıl Yapılır? Hızlı Kilo Alma Yöntemleri
- Salata Tarifleri : Diyet Makarna Salatası Tarifi
- Kekik Suyu Ve Çayı Nasıl Yapılır Kullanılır? Faydaları Nedir
- Bulimia Nervoza Hastalığı Nedir? Belirtileri ve Tedavisi
- Kestanenin Faydaları Ve Kullanım Alanları Neler?
- Hangi Yiyeceklerde Doğal Magnezyum Var?
- Adaçayının Faydaları Nelerdir? Ada Çayı Neye İyi Gelir?
- İshale Ne İyi Gelir? İshal Neden Olur? Nasıl Geçer?
- Zayıflama Sonrası Deri Sarkması Olmaması İçin Ne Yapmalıyız?
- Migren Nedir? Neden Olur? Belirtileri Nelerdir? Nasıl Geçer?