Neden Karbonhidrat Yemek İsteriz?
Canım karbonhidrat yemek istiyor, ekmek yemeden doyamıyorum. Canım sürekli pilav, makarna, kek, çörek çekiyor. Neden karbonhidrat yemek isteriz?
Canım karbonhidrat yemek istiyor, ekmek yemeden doyamıyorum. Canım sürekli pilav, makarna, kek, çörek çekiyor. Neden karbonhidrat yemek isteriz? Hatta yemekte pilav, makarna yesem bile daha sonra tekrar tatlı yemek istiyorum veya kek, börek, çörek yemek istiyorum diyorsanız ve bunun sebebinin ne olduğunu öğrenmek istiyorsanız, işte sizin için hazırladığımız yazı.
Neden karbonhidrat yemek isteriz?
Genel olarak karbonhidrat ağırlıklı beslenen kişiler, yani ekmek pilav makarna patates gibi yiyecekler tüketen kişilerde zamanda insülin direnci oluşur. Aslında her pilav veya börek yediğinizde kan şekeriniz düşer ve vücudunuz hızlı bir şekilde insülin salgılar. Bu da kısa sürede yeniden acıkmanıza sebep olur.İnsülin direnci gelişmiş olan kişilerde, hücrelere yeteri kadar enerji sevk edilemez. Ve bu yüzden sürekli bir açlık hissi oluşur. Bu açlık hissi de yine karbonhidratlara duyulur. Çünkü karbonhidratlar çok hızlı bir şekilde insülin salgılanmasına sebep olarak, en kısa sürede doyma hissi yaşatır. Fakat sizi gerçekten doyurmazlar.
Neden ekmek yemeden doyamıyorum?
Yiyeceklerden yeteri kadar sağlıklı yağ ve vitamin, mineral alamadığınız için, neden ekmek yemeden doyamıyorum düşüncesine kapılıyorsunuz.Karbonhidrat yeme isteği nasıl geçer?
Yeteri kadar çinko, demir, selenyum ve iyot alınmadığı takdirde kişide sürekli açlık hissi ve karbonhidrat yeme isteği oluşur. Aynı zamanda C vitamini, A vitamini, D vitamini, E vitamini, folik asit, K vitamini, magnezyum yetersizliği de karbonhidrat yeme isteği doğurur.Karbonhidrat yeme isteğinden nasıl kurtulurum?
Öğünlerinizde sağlıklı yağ tüketerek ve vücudunuzun ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineralleri karşılayacak gıdalar tüketerek. Örnek olarak avokado, balık, yumurta, kale, ciğer, ıspanak, pazı, yağlı inek ve koyun eti yiyerek karbonhidrat yeme isteğinizi azaltabilirsiniz.Neden Karbonhidrat Yemek İsteriz?
Elde edilen verilere göre şeker kalbin pompalama mekanizmasını etkilemekte ve kalpte arıza riskini artırmaktadır. Şeker temel olarak kalp krizinden sorumlu kötü kolesterolü ve trigliseridleri (bir çeşit yağ asidi) artırır.
Sağlıklı yaşam ve beslenme ile ilgili bilmeniz gerekenler
- Antidepresan Kullanmadan Önce Bilmeniz Gereken 10 Şey
- Kara Yılan Otu Nedir? Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?
- A Vitamini Faydaları | Nelerde Bulunur? Neye İyi Gelir?
- Mavi Yemiş Blueberry Nedir? Faydaları Nelerdir?
- Evde Güzel Kısır Nasıl Yapılır? Kolay Ve Lezzetli Kısır Tarifi
- Poria Mantarı Bağışıklık Sistemini Güçlendiriyor
- Sağlıklı Beslenme Kanser Riskini Azaltıyor
- Tuz Kilo Aldırır Mı? Diyetteyken Kilo Verirken Tuz Yenir Mi?
- Hızlı Kilo Vermek İçin New York Diyeti | Nasıl Yapılır?
- Meyve Diyeti! Nedir Nasıl Yapılır? Hangi Meyveler Yenir? Hepsi Kilo Verdirir Mi?