Melisa çayı anksiyeteye iyi gelen çay olarak da bilinir. Melisa çayı diğer faydaları neler? Melisa çayı günde kaç kere içilmeli? Melisa çayının zararları da var mı?

Melisa Çayı Neye İyi Gelir? Faydaları Nelerdir?

Melisa çayı anksiyeteye iyi gelen çay olarak da bilinir. Melisa çayı diğer faydaları neler? Melisa çayı günde kaç kere içilmeli? Melisa çayının zararları da var mı?

Melisa bitkisi nanegillerdendir. Anksiyeteye iyi gelen çay olarak da bilinir. Aynı zamanda pek çok faydaları daha vardır. Melisa çayı günde kaç kere içilmeli? Neye iyi gelir? Zararları da var mı? Bu yazımızda bunlara bakıyoruz.

Melisa çayı günde kaç kere içilmeli?

Melisa çayı günde kaç kere tüketilmeli ve nasıl içilmeli? Günde bir tatlı kaşığı kadar tüketilmeli. Peki nasıl yapılır yani demlenir? Burada önemli bir nokta var. Şöyle ki. Suyu kaynatıp içine bitkiyi atmalısınız. Yani suyla birlikte pişirmeyin. Taze şekilde günde 4 bardak içebilirsiniz.

Kimler melisa çayı içmemeli?

Tiroid hastalığına bağlı ilaç kullananlar ve HIV tedavisi sürecinde melisa çayı içilmemelidir.

Melisa Çayı

Melisa çayının faydaları neler?

Melisa çayının en bilinen faydaları arasında uykusuzluğa iyi gelmesi bilinir. Tıpkı kediotu çayı veya papatya çayı gibi uyku problemlerine ve insomniyaya iyi gelen çaylardandır.

Mide ve bağırsak üzerinde olumlu etkileri vardır. Mide ağrısına iyi gelir. Ve hazımsızlığa iyi gelen çaylardandır.

Melisanın içindeki flavanoid, fenolik asit ve diğer bileşenler bu bitkinin uçuğu geçiren en doğal tedavi yöntemi olmasını sağlar. Ağız ve genital bölgedeki herpes için kullanılır.

Fibromiyaljiye iyi gelen içecekler arasındadır.

Melisa çayı aynı zamanda unutkanlığa iyi gelen doğal besinler arasındadır. Alzaymır hastaları üzerinde de çok olumlu etkileri vardır.

Melisa çayı kilo verdirir mi? Evet. Diyet programınıza ekleyebilir ve günde iki üç bardak, en fazla dört bardağa kadar tüketebilirsiniz.

Bitkilerin sağlık üzerindeki etkileri

Pek çok bitki farklı şekilde kullanılarak sağlık üzerindeki etkileri açısından dikkat çekmiştir. Çok uzun yıllar önce henüz ilaçlar ortaya çıkmamışken, insanlar hastalıklarını ve semptomlarını bitkilerle, yağlarla yapmışlardır.

İnsanın doğayla bir bütün olduğunu düşünürsek aslında ihtiyaç duyulan her şifayı da kapsamaktadır. Ancak günümüzde "yardımcı tedavi yöntemi" olarak isimlendirilmektelerdir.


Melisa Çayı Neye İyi Gelir? Faydaları Nelerdir?


Günde en az 30 dakika yürüyün. Bu süreyi 10'ar dakikalık 3 parçaya da bölebilirsiniz.

Sağlıklı yaşam ve beslenme ile ilgili bilmeniz gerekenler