Manolya Ağacı Kabuğu Neye İyi Gelir? Faydaları Neler?
Manolya ağacı kabuğu, yağı, çayı ve ekstraktı neye iyi gelir? Cilde faydaları ne? Sakinleştirici özütü kas ağrıları ve ağız kokusu için şifalı bitkiler içinde.
Manolya ağacı kabuğu Çin kültürüne özgü şifalı bitkiler arasında yer alır ve anksiyete, uyku sorunları, alzheimer gibi pek çok sorunun çözümü için kullanılır. Faydaları o kadar çok ki.
Geleneksel Çin, Kore ve Japonya tıbbında manolya yağı, özütü, kabukları, çayı ve ekstraktı çok uzun yıllarca kullanıldı. Ne işe yarar? Neye iyi gelir? Faydası nedir şimdi bakalım.
Manolya ağacı kabuğu neye iyi gelir?
İçinde bulunan magnolol ve honokiol bileşenleri, bikinin insanlara fayda sağlamasının sebebi. Honokiol sakinlik ve huzur verirken, magnolol bilişsel işlev bozuklukları ve iltihap ağrıları üzerinde oldukça etkili.- Daha derin, kesintisiz bir uyku sağlar
- Trigliserid düşürür, kalp sağlığını korur
- Stres gidericidir
- Anksiyete tedavisinde etkilidir
- Zencefille kullanıldığında depresyona iyi gelir
- Hafızaya iyi gelir
- Alzheimer düşmanıdır
- İnsülin direncini düzenler, diyabet riskini azaltır
- Doğal ağrı kesici bitkiler arasındadır
- İltihaplanmayı önler
- Plak oluşumunu ve diş çürümesini önler
- Menopoz semptomlarını azaltan bitkilerdendir
İçinde potansiyel alkaloidler, magnoflorin ve magnokurarin bulunmaktadır. Bunlar kişinin sakinleşmesini sağlar. Bu yüzden manolya kabuğu çayı uyku saatinden bir saat önce kadar içilirse sakinlik sağlar. Ayrıca kortizol ve adrenalin hormonlarını da düşürür.
Güçlü bir antioksidandır, inflamasyonu düşüren bitkiler arasında yer alır. Hem inflamasyonu düşürür hem de beyin ve tüm vücuttaki oksidatif stresi azaltır.
Manolya kabuğu faydaları nelerdir?
Vücuttaki kanabinoid reseptörlerini etkinleştiren manolya bağışıklık sistemini güçlendirir, hastalıklarla savaşır, iltihabı azaltır ve huzur verir. Tıpkı aloe vera gibi çok iyi bir nemlendiricidir.Mide bulantısı, karın ağrısı, gaz, ishal ve iştahsızlık gibi mide bağırsak sistemi semptomlarına çok iyi gelen manolya çayının faydaları arasında aynı zamanda zencefil ile karıştırıldığında karın göbek bölgesindeki şişkinlik için de etkili olması yer alır.
Yaş ve kiloya göre ayarlanarak günde ortalama 200-800 mg arası kullanılması önerilir. Hamilelerin ve emziren annelerin kullanmaması önerilir. Ayrıca direkt olarak cilde uygulanmamalı, taşıyıcı yağ ile karıştırılmalıdır.
Yatıştırıcı ilaçlarla ve alkolle birlikte kullanılmamalıdır. Manolya kabuğu yan etkileri ve zararları listesine ayrıca diğer sakinleştirici bitkilerle birlikte kullanılmaması gerektiğini de eklememiz lazım. Ayrıca karanfil, zerdeçal ve gingko ile karıştırılmamalıdır.
Manolya yağının özünün cilde faydaları
Tarih boyunca hem afrodizyak yağlar arasındaydı hem de yatıştırıcı özelliğiyle manolya yağı ve manolya kabuğu pek çok farklı sağlık sorunu için kullanıldı. Daha sonra fark edilen manolya özünün cilde faydaları da bunlardan biri oldu.- Yaşlanmayı önler
- Kırışıklıkları azaltır
- Sarkmayı azaltır
- Cildi yatıştırır
- Kızarıklığı giderir
- Cildi nemlendirir
Manolya yağının cilde faydaları yanı sıra manolya çiçeği yağı astım, bronşit, öksürük, balgam ve alerjiler gibi üst solunum sistemi sorunları üzerinde de etkilidir. Özellikle kadınlar tarafından hormonların dengelenmesi için çok uzun yıllardır kullanılmaktadır.
Kas ve eklem ağrılarının hafifletilmesinde de kullanılan bu harika bitki bakteri öldürücü etkisiyle, ağız ve diş sağlığı için de tercih edilir.
Manolya Ağacı Kabuğu Neye İyi Gelir? Faydaları Neler?
Asla pişman olmayın! Eğer sonucu iyiyse, mükemmel. Sonucu kötüyse, bu bir tecrübedir. // Victoria Holt
Sağlıklı yaşam ve beslenme ile ilgili bilmeniz gerekenler
- Salata Tarifleri : Diyet Makarna Salatası Tarifi
- Leptin Hormonu Diyeti Nedir? Nasıl Yapılır?
- Şifalı Bitkiler Kuşburnu Neye İyi Gelir? Faydaları Neler?
- Karatay Diyeti Nedir? Hızlı Kilo Vermek İçin Nasıl Yapılır?
- İshale Ne İyi Gelir? İshal Neden Olur? Nasıl Geçer?
- Çin Melek Otu Kökü Çayı Ne İşe Yarar? Faydaları Neler?
- Alabaş Salatası Nasıl Yapılır? Tarifi Ve Yapılışı
- Glutatyon Tedavisi Ne İşe Yarar? Faydaları Nedir?
- Bikini Diyeti ile 10 günde 5 Kilo
- Lizin Nedir? Ne İşe Yarar? Hangi Besinlerde Bulunur?