Tokluk sağlayan leptin hormonu vücudun yağ dokusundan salgılanır ve leptin direnci nedir nasıl artar, diyeti nasıl yapılır dediğimizde önemli detaylar vardır.

Tokluk Sağlayan Leptin Hormonu Nasıl Artar? Diyeti Nedir?

Tokluk sağlayan leptin hormonu vücudun yağ dokusundan salgılanır ve leptin direnci nedir nasıl artar, diyeti nasıl yapılır dediğimizde önemli detaylar vardır.

Tokluk sağlayan leptin hormonu vücudun yağ dokusundan salgılanır ve leptin direnci nedir nasıl artar, diyeti nasıl yapılır dediğimizde önemli detayları bilmemiz gerekir.
Obeziteyle ilgili yapılan yeni araştırmalar gösteriyor ki kilo almak veya vermek çok da aldığımız kalorilerle ilgili değil. Bu işte dikkat çekilen şey bu hormon.
Leptin direnci nedir? Vücudun bu hormona karşı cevapsız kalmasıdır. Çoğunlukla tokluk hormonu veya açlık hormonu olarak isimlendirilir. leptin hormonu direnci
Ana hedefi beyindeki hipotalamus bölgesini uyararak, "vücudumuzda artık yeteri kadar yağ var, daha fazlasına ihtiyacımız yok" der.
Leptin hormonu ne işe yarar? Kısırlığı önler, bağışıklık sistemini güçlendirir, beynin sağlıklı çalışmasını destekler, düşük veya fazla kiloya sahip olmamamızı sağlar.
Aslında tıpkı bir anne gibi çalışır. Az yemeyelim ki açlıktan ölmeyelim, çok yemeyelim ki obez olmayalım diye sistemimizi uyarır.
Leptin hormonu diyeti nasıl yapılır?

Leptin direnci nedir? Nasıl kırılır veya artar?

Yağ dokusundan salgılandığı için kilolu insanlarda daha fazla vardır. Ancak bu noktada sorun, beynin bunu algılamaması ve olaya el atamamasıdır.
Yeteri kadar yağ ve enerji depolamış olmasına rağmen leptin direnci yaşayan beyin, hala aç olduğunu zanneder ve böylece kişi daha da fazla yer.
Eğer bugüne kadar pek çok diyet çeşitleri ile cebelleştiyseniz, tatlı krizi sizin için sıradan bir olay haline gelmişse, kendinizi hep aç hissediyorsanız, sorun bu dirençten kaynaklanıyor olabilir.

Leptin direnci neden olur?

Şimdi gelelim leptin direnci neden olur? sorusunun cevabına.
  • Beyinde yaşanan inflamasyon sebebiyle
  • Kanda yüksek seviyede yağ asitlerinin olması
  • Uyku ve sirkadiyen ritm bozukluğu
  • Şekerli ve işlenmiş gıda tüketme alışkanlığı
  • Yüksek derecede leptin seviyesi

Özellikle karın bölgesinde (kadın göbek bölgesindeki yağlanma hangi hastalığı gösterir?) yağlanma yaşıyorsanız bu önemli bir işaret sayılabilir.

Leptin direnci nasıl düzelir?

Eğer bu sorunu yaşıyorsanız leptin direnci nasıl düzelir diye merak ediyorsunuzdur. Bu diyeti uygulamak için yapabileceklerinize bakalım.
  • İşlenmiş gıdalar tüketmemek
  • Lifli beslenmek
  • Düzenli egzersiz yapmak
  • Uyku düzeni sağlamak
  • Trigliserid seviyesini düşürmek
  • Protein ve sebze ağırlıklı beslenmek
  • Meditasyon, yoga gibi uygulamalarla stres yönetimi sağlamak

Gece atıştırmalığının kesilmesi, belli bir saatten sonra gıda tüketilmemesi de leptin direnci nasıl tedavi edilir sorusunun cevapları arasında yer almaktadır.
Tedavi sürecinde manolya ağacı kabuğu da oldukça etkili olduğu saptanmıştır.
Sağlıklı olmanın yolu nedir?
Çoğu yazımda bahsettiğim gibi vücudumuzdaki vitamin, mineral ve hormonların düzenli ve yeterli olması sağlıklı olmanın yolu nedir? sorusunun cevabıdır.
Düzenli egzersiz ve gerekirse açlık diyeti ve eliminasyon diyeti de uygulanabilir.
Meyve tüketimi de, şeker içerdiği için kısıtlanmalıdır. Bu konuyla ilgili detaylı bilgiyi meyve kilo aldırır mı yazımızdan öğrenebilirsiniz.


Tokluk Sağlayan Leptin Hormonu Nasıl Artar? Diyeti Nedir?


Gülün! Somurtmak yerine gülmeyi tercih eden kişilerde kalp krizi ve bağışıklık hastalıkları olasılığı %50 daha az.

Sağlıklı yaşam ve beslenme ile ilgili bilmeniz gerekenler