Kıvırcık Lahana Kale Nedir? Kale Lahanasının Faydaları Neler?
Kıvırcık kale lahanası nedir? Nasıl yenir? Faydaları nelerdir? Kıvırcık lahanadaki vitaminler neye yarar? Kale sebzesi şifalı bitkiler arasında ilk sıralarda.
Kıvırcık lahana kale nedir?
Kıvırcık lahana diğer adıyla Kale olarak da bilinir. Lahana, brokoli ve karnabahar familyasından, yeşil yapraklı bir bitkidir. İlk olarak Orta Asya ve Doğu Akdeniz'de yetişip daha sonra İngiliz göçmenler aracılığıyla 17. yy'da Amerika'ya getirildiği düşünülmektedir. Kale bitkisi bugün Çin, Tayvan ve Vietnam'da oldukça popülerdir. Vog kullanılarak etle birlikte kızartılmaktadır.

Yeşil yapraklar tüm yıl hakimiyetlerini korur fakat sonbahar ve kış mevsimleri yaprakların lezzetine kavuşmasına kolaylık sağlar. Üç tür kale vardır: kıvırcık kale, dinozor kale ve süslü kale. Dinozor kale daha tatlıdır ve rengi mavi yeşil arasıdır.
Kale kıvırcık lahana nasıl yenir?
Kıvırcık lahana hem pişirilerek hem de çiğ olarak yenebilir. Fakat yaprakları biraz acımtırak olduğu için, çoğunlukla pişirilir. Amerika'da çoğunlukla içine kara lahana, hardal ve turp eklenerek ağır ateşte pişirilir.

Kıvırcık lahanadaki vitaminler nelerdir?
Kale (Kıvırcık Lahana) bazı dünya mutfaklarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olmak dışında, içindeki vitamin ve minerallerle oldukça güçlü bir antioksidan, gençleştirici ve iltihap sökücüdür. İçinde A vitamini, C vitamini, K vitamini bulunur. Ki müthiş bir K vitamini kaynağıdır. Bir tabak kalede %200 A Vitamini, %130 C Vitamini ve %680 K Vitamini vardır. Aynı zamanda lif, folik asit, demir, kalsiyum, potasyum, manganez ve fosfor içerir.
Kıvırcık lahana kalenin faydaları nelerdir?
Çoğu turpgillerden olan yeşil yapraklı sebzeler gibi kanserden korur. Yaşlanmayı önler, iltihap söktürücüdür ki bu iltihaplı romatizmaları ve eklem hastalıklarını engelleyen çok önemli bir faktördür.
Kıvırcık kale lahanasının faydaları arasında bunlar da yer alır : kolesterolü düşürür, kataraktı engeller, sağlıklı bir diyet ürünüdür çünkü bir tabak kıvırcık lahanada sadece 36 kalori vardır ve hiç yağ barındırmaz. Vücudu arındırır, dişleri ve kemikleri güçlendirir, tıpkı roka gibi bağışıklık sistemini kuvvetlendirir ve kansızlığı önler.
Kıvırcık lahanayı alırken, büyük olmamasına dikkat edin. Tam olarak fayda sağlaması için hafif ateşte buğulayın. Salatalarınızda ve çorbalarınızda kullanabilirsiniz. Smoothielerinize çiğ olarak yaprak şeklinde atabilirsiniz.
- Cildi güçlendirir ve korur
- Antioksidandır
- Kilo vermeye yardımcı olur
- Çok iyi bir protein kaynağıdır
- Enflamasyon gidericidir
- Karaciğeri toksinlerden arındırır
- Metabolizmayı hızlandırır
- Bağışıklık sistemini güçlendirir
- Maküler dejenerasyonu önler
Özellikle K vitamini açısından zengin olan kıvırcık lahana kale, salatalarınıza eklediğinizde çok faydasını göreceğiniz şifalı bitkiler arasında ilk sıralarda yer almaktadır.
Kıvırcık Lahana Kale Nedir? Kale Lahanasının Faydaları Neler?
Trabzon hurması yoğurtlara, yulaflara, smoothielere, tatlılara eklenebilir.
Sağlıklı yaşam ve beslenme ile ilgili bilmeniz gerekenler
- Astronot Diyeti Nedir? Nasıl Yapılır?
- Zayıflama İlaçları Zararlı Mı? Yan Etkileri Var Mı?
- Obezite Nedir? Obezite Önlemleri Neler? Obezitenin Nedenleri ve Tedavisi
- Esmer Pirinç Nedir? Nasıl Pişirilir? Faydaları Neler?
- Ispanağın Yararları Nelerdir? Ispanak Neye İyi Gelir?
- İyotun Faydaları | İyot Eksikliği Neden Olur? Belirtileri
- Şişkinliği Ne Geçirir? Şişkinliğe İyi Gelen Yiyecekler
- Sirtfood Adele Diyeti Nedir? Nasıl Yapılır? Neler Yenir?
- Sağlıklı ve Doğal Zayıflama İçin Öneriler
- Ülkeler Kahvaltıda Ne Yiyor | Ülkelerin Kahvaltı Alışkanlıkları