Karpuzun Faydaları Nelerdir? Kalorisi Kaç? Kilo Aldırır Mı?
Karpuzun faydaları neler? Karpuz kilo aldırır mı? Karpuzun kalorisi nedir? Nasıl kesilir? Reçeli nasıl yapılır? Karpuz çekirdeğinin faydası ne?
Yaz mevsimi gelince, yazın incileri olan kiraz, çilek ve karpuz gelir hemen aklımıza. Ve kışın alınan kilolar. Karpuzun faydaları neler? Karpuz kilo aldırır mı? Karpuzun kalorisi nedir? Nasıl kesilir? Reçeli nasıl yapılır? Karpuz çekirdeğinin faydası ne? Bu yazımızda bu soruların cevaplarına bakacağız.
Karpuzun faydaları neler?
Karpuz her şeyden önce soğuk yenen bir meyve, bununla birlikte serinletici ferahlatıcı bir etkisi de var. Hem soğukluğundan, hem de meyvenin kendisinden. O güzel kırmızı rengi, kanserden oluşumunu engelliyor ve kalp sağlığını koruyor. Karpuzun faydalarından diğeri ve ise enflamasyonu ve oksidatif stresi önlemesi. Ki bu ikisi akne, egzama gibi sorunlardan başlayıp depresyon, ishal, kabızlık ve kanser gibi hastalıklara kadar yol açmaktadır.
Karpuzun faydaları neler dediğimizde maküler dejenerasyonu önlemesini de saymalıyız. Nedir bu? Yaşlanma belirtilerini azaltmak, geciktirmek. Sarı nokta hastalığı olarak da geçmektedir. Karpuz neye iyi gelir başka, kas ağrılarına iyi gelir. Hareketsizlikten oluşan veya egzersiz sonrası ortaya çıkan ağrılar üzerinde etkilidir. Ayrıca kolesterolü düzenler ve sindirim sistemine iyi gelerek kabızlığı önler. Kilo verdirir, cildi güzelleştirir ve gençleştirir.
Kırmızı yiyeceklerin faydası
Karpuz, nar, pancar gibi kırmızı yiyeceklerin faydası oldukça çoktur. Mevsimine göre, taze olarak tüketmek gerekir. Kırmızı yiyeceklerin faydaları şöyle : iltihap gidericiler, hafızayı güçlendirirler, kalsiyum deposudurlar kemikleri güçlendirirler, antioksidan ve anti-aging etkileri vardır, kalp sağlığını korurlar, kanser oluşumunu önlerler.
Karpuz kilo aldırır mı?
Aslında karpuz kilo aldırır mı sorusundan ziyade karpuz zayıflatır mı diye sorsak daha doğru olabilir. Çünkü karpuz, içindeki vitaminler ve faydaları açısından kilo vermeye yardımcı olur. Fakat karpuzun kalorisi düşünüldüğünde, çok fazla karpuz yemek veya karpuz diyeti yapmak, tüm tek gıda diyetleri gibi kilo verdirmez. Ve verdiği tokluk hissi geçicidir. Diyete yardımcı olarak, yaz aylarında tüketilebilir. Tıpkı Maydanoz ve ısırgan otu gibi ödem ve şişlik giderici etkisi vardır.
Karpuz nasıl kesilir?
Yeşil kabuğu üzerindeyken, karpuzu iyice yıkayın. Daha sonra enlemesine iki parçaya bölün. Karpuz nasıl kesilir sorusunun cevabı aslında keyfinize göre değişebilir. Büyük parçalar halinde, yeşil kabuğuyla birlikte kesip servis edebilirsiniz. Veya kabuğunu ayırıp küçük küp şeklinde doğrayarak da servis edebilirsiniz. Karpuzu keserken, dilediğiniz şekli verebilirsiniz. Dahi yönetmen Ahmet Uluçay ın başyapıtı olan Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak filmini de burada anmış olalım.
Karpuzun kalorisi nedir?
100 gram karpuz 30,4 kaloridir. Eğer kalori sayarak diyet yapıyorsanız günlük kalori hesaplayıcı ile porsiyonlarınızı ayarlayabilirsiniz. Karpuzu olduğu gibi yemek yerine karpuz limonata hazırlayabilirsiniz. Tıpkı çilekli limonata gibi. Çekirdeklerini ayırın ve limonata yapar gibi blenderdan çekerek hazırlayın. Ama karpuz çekirdeklerini atmayın.
Karpuz çekirdeğinin faydası nedir?
Tıpkı chia tohumu veya keten tohumu gibi, karpuz çekirdekleri de çok faydalıdır. B vitamini, potasyum, magnezyum ve çinko açısından zengindir. Çiğ yerseniz zararı yoktur fakat pişirerek çok lezzetli bir atıştırmalık haline getirebilirsiniz.
Karpuz çekirdeklerini biriktirin ve bir kaç gün suyun içinde bekletin. Siyah kabuk yumuşadıktan sonra çekirdeğin içindeki tatlı kısma ulaşın. İsterseniz kabukları ayıkladıktan sonra iç kısmı baharatlarla yağsız tavada kavurabilirsiniz.
Karpuz reçeli nasıl yapılır?
Karpuzla sadece smoothie değil, reçel de yapabilirsiniz. Az miktarda şeker koyarak yapmanızı tavsiye ederim çünkü meyvenin kendisi zaten şekerli. Karpuz reçeli yapmak için meyvenin kabuklarını ayırın, meyveyi blenderda çekin limon ve şeker ile pişirip, ağdalı bir kıvam aldığında kavanoza koyarak içine 1-2 adet karanfil ekleyin.
Karpuzun Faydaları Nelerdir? Kalorisi Kaç? Kilo Aldırır Mı?
Potasyum çok önemli! Mutlaka domates, ıspanak, üzüm ve muz yiyin.
Sağlıklı yaşam ve beslenme ile ilgili bilmeniz gerekenler
- Hindistan Cevizi Suyunun Faydaları Neler?
- Bağışıklık Sistemini Güçlendirmek İçin Ne Yapmalıyız?
- Gurmar Bitkisi Nedir? | Gymnema Sylvestre Faydaları Zararları
- Sporun Faydaları | Spor Yapmak Ne İşe Yarar Neye İyi Gelir?
- Yüksek Tansiyona İyi Gelen Doğal Çözümler
- Yer Elması Faydaları | Neye İyi Gelir? Nasıl Tüketilir?
- Obezite Nedir? Obezite Önlemleri Neler? Obezitenin Nedenleri ve Tedavisi
- Uyku Kilo Aldırır Mı? Kaç Saat Uyumalıyız? Düzensiz Uyku
- Maydanoz Suyunun Faydaları | Maydanoz Kürü Zayıflatır Mı?
- Mct Oil Yağı Nedir? Ne İşe Yarar? Faydaları Yan Etkileri