Karatay Diyeti Nedir? Hızlı Kilo Vermek İçin Nasıl Yapılır?
Karatay diyeti nedir? Nasıl yapılır neler yenir? Şeker yasak mı? Karatay diyet listesi kahvaltı ve öğünlerle hızlı kilo verebilirsiniz.
Karatay diyeti nedir?
Prof. Dr. Canan Karatay tarafından oluşturulmuş bir diyettir. Bazı uzmanlar bu diyete karşı, bazılarının ise katıldığı noktalar var. Örneğin Karatay diyetinin temeli Uzun yol yürüyen uzun yaşar. Yani bu diyeti yaparken hareket şart.
Hatta diyet yapmıyorsanız da hareket şart. Çünkü hareketsizliğin, zayıf veya şişman herkes için pek çok zararı var.
Karatay diyeti nasıl yapılır?
Aslında çok kolay olan bu beslenme biçiminde bazı önemli tüyolar var özellikle de hızlı kilo vermek için Karatay diyeti nasıl yapılır diyenlere bundan bahsetmekte fayda var.
Öncelikle karatay diyet kahvaltı gibi değil zaten bol yumurtalı, zeytinli, yeşillikli çok doyurucu bir öğünle başlıyor. Bu öğün kişiyi saatlerce tok tutuyor. Diğer öğüne kadar bitki çayı, bol su ve 1 adet türk kahvesi içilebilir.
Karatay diyet listesi olabildiğince sağlıklı gıdalardan oluşuyor. Ve sağlıklı beslendiğiniz zaman "ama ben çok acıkıyorum" demezsiniz çünkü insülin direncinizi yükseltecek hiçbir gıda tüketmiyorsunuz.
Karatay diyetinde neler yenir?
Karaciğer yağlanmasını önlemek için bu diyeti yaparken alkol almamak gerekiyor. Her türlü ekmekten; kepek, tam tahıllı, buğday ekmeği de dahil olmak üzere uzak durmak gerekiyor. Yani çoğunlukla glutensiz beslenme gerektiriyor.
Bunun yerine buğdayı salata veya yemeklerinizde kullanabilirsiniz. Kayısı kıvamında yumurta, doğal ev yoğurdu, ezine peyniri, eski kaşar, balık, kuzu pirzola, dana bonfile ve köfte yiyebilirsiniz. Ayrıca buğday, bulgur (evde kolay güzel kısır yapılışı), mercimek, fındık, fıstık, ceviz, badem, sebzeler, limon, greyfurt, armut, ahududu, böğürtlen yiyebilirsiniz.
Pastırmalı kuru fasulye Canan Karatay'ın en çok önerdiği yemeklerden biri. Fakat bunu pilavla değil kuru soğanla yemek gerekiyor. Önermediği yiyecekler ise salam, sucuk, sosis gibi şarküteri ürünleri. Kuyruk yağı ve soğuk sıkım zeytinyağında ise oldukça cömert. Bu iki yağın anne sütüne eş besin değeri olduğunu vurguluyor.
Karatay diyetini yaparken haftada en az 3 kez yarım saat yürümek gerekiyor. Aslında her gün yürünmesini öneriyor. Fakat zamanı olmayanlar için 3 gün, kötünün iyisi.
Karatay diyetinde şeker yasak mı?
Evet, Karatay diyetinde şeker ve tatlı yasak. Özellikle meyve şekeri içeren reçellerin içinde früktoz adında bir zehir var. Ki bu zehir karaciğerde ve göbek bölgesinde yağlanma yapıyor. Light veya tatlandırıcılı gıdalar da tüketilmemeli çünkü onlar da insülin direncini artırıyor.
Gün kurusu kayısı gibi kuru meyveler tüketilmesi öneriliyor. Eğer şekersiz yapamam diyorsanız taze meyve de yiyebilirsiniz ama kural belli, yürüyüş de yapacaksınız.
Karatay diyetinde ayrıca günde iki öğün yemek yiyorsunuz. Yani sabah uyandığınızda, en geç bir saat içinde önce bir bardak su ve ardından çok sağlam bir kahvaltı. Daha sonra da akşam üzeri besleyici ve doyurucu bir yemek daha.
Karatay diyeti yapanlar hızlı bir şekilde kilo veriyor ve kabızlık, akne gibi şikayetlerden kurtuluyor. Yazılarımda her zaman kilo vermenin değil, sağlıklı kiloda olmanın önemli olduğunu vurgulayan biri olarak, bu diyetin de bu konuda çok başarılı olduğunu belirtmek isterim.
Canan Karatay şu anda 70 yaşın üzerinde ve gayet sağlıklı. Bunu da bu beslenme biçimine bağlıyor. Kendisine uzun ve güzel bir hayat diliyorum.
Karatay Diyeti Nedir? Hızlı Kilo Vermek İçin Nasıl Yapılır?
Şarkı söyleyin! Şarkı söylemek bağışıklık sistemini güçlendiriyor.
Sağlıklı yaşam ve beslenme ile ilgili bilmeniz gerekenler
- Sporun Faydaları | Spor Yapmak Ne İşe Yarar Neye İyi Gelir?
- İnflamasyon (Enflamasyon) Giderici Besinler Ve Vitaminler
- Elma Diyeti Nedir? Nasıl Yapılır?
- Astronot Diyeti Nedir? Nasıl Yapılır?
- Kumkuat Meyvesi Kamkat Nedir? Nasıl Yenir? Faydaları Neler?
- Salata Tarifleri : Diyet Makarna Salatası Tarifi
- Neden Karbonhidrat Yemek İsteriz?
- Sirtfood Adele Diyeti Nedir? Nasıl Yapılır? Neler Yenir?
- Rooibos Çayı Nedir? Neye İyi Gelir? Faydaları Neler?
- Karın Göbek Bölgesi Yağlanma Şekline Göre Hangi Hastalık?