Kakule çayı neye iyi gelir? Nasıl demlenir yapılır hazırlanır? Hem lezzetli hem şifalı kakulenin faydaları zararları. Zayıflatır mı? Hangi mutfakta popülerdir?

Kakule Çayı Nasıl Yapılır? Neye İyi Gelir? Faydaları Neler?

Kakule çayı neye iyi gelir? Nasıl demlenir yapılır hazırlanır? Hem lezzetli hem şifalı kakulenin faydaları zararları. Zayıflatır mı? Hangi mutfakta popülerdir?

Kimileri siyah çay sever kimileri bitki çayı. Günde bir kaç bardak veya ocak üstünde sürekli sıcak duran bir demlik. Ancak kakule çayını içenler, eski alışkanlıklarından vazgeçebilir. Çünkü hem çok lezzetli hem de çok yararlı.

Kakule çayı nasıl yapılır? Ezilen tohumlar, bazen yapraklarla birlikte kaynayan suyun içine atılarak altı kısılır ve 5-8 dakika kadar demlenir. Bu şekilde hazırlanır ve sıcak servis edilir. kakule çayı faydaları neye iyi gelir
Kakule çayı hangi mutfakta popülerdir? Özellikle Güney Hindistan, Lübnan, Sri Lanka ve Guatemala yetiştirme ve kullanım alanlarında ilk sıradadır. Yeryüzünde bilinen ve tüketilen en antik baharatlardan biridir.

Kakule çayı neye iyi gelir?

Kakule çayı zayıflatır mı? Metabolizma hızlandırıcı ve yağ yakıcı özellikleri vardır. Aynı zamanda hazımsızlık ve kabızlık için de sıkça kullanılır.

İçinde, tıpkı melisa çayında olduğu gibi fenolik asit bulunuyor ve harika bir antioksidan. Ayrıca pinen, sabinen, limonen, sineol, linalol, terpinolen ve mirsen de içeriyor.

Tüm bunlarla birlikte kakule çayı neye iyi gelir dediğimizde liste şu şekilde karşımıza çıkıyor :
  • Yiyeceklerin sindirimini kolaylaştırır
  • Kan dolaşımını destekler
  • Kalp sağlığını korur
  • Nezle, grip semptomlarını hafifletir
  • Ağız kokusunu yok eder
  • Kilo vermeye yardımcı olur
  • İltihap gidericidi özelliği vardır
  • Cilt sağlığını korur
  • Vücudu arındırıcı etkisi vardır

Şimdi kakule çayı faydalarına biraz daha detaylı bir biçimde bakalım. Yemek sonrası midede oluşan yoğun asit salınımını önleyerek sindirimi kolaylaştırır dedik bunun dışında tansiyon yüksekliğine sebep olan serbest radikalleri azaltır.

İçindeki A ve C vitaminleri ve diğer mineraller sayesinde virüs kırıcı, mikrop ve mantar önleyici, inflamasyon giderici özellikleriyle nezle, grip, soğuk algınlığına çok iyi gelir.

COX inhibitörleri gibi astım, bronşit, zatüre türü hastalıklarda akciğer ve diğer organların iltihaplanmasına sebep olan enzimleri azaltır. Ağız kokusuna iyi gelen bitkiler

Bir kaç adet kakule tohumu çiğnemek anında ağız kokusu sorununu ortadan kaldırır. Ağızdaki bakteriler de ağız kokusuna yol açabilmektedir. Kakule tohumu içindeki sineol ve pinen ile antiseptik ve mikrop kırıcı özelliklere sahiptir ve bu vesileyle kişniş tohumu gibi diş eti kanaması, çürük ve koku gibi sorunları tedavi eder.

Kakule çayı faydaları

Kakule yaprakları ve tohumu kan dolaşımındaki atıkların dışarı atılmasında önemli bir rol oynar. İçindeki mirsen, sabinen, karen, limonen, ödesmen, sedren ve terpinolen gibi esas terpenler ile tam bir detoks mucizesidir.

Sahip olduğu linanol, geraniyol, verbenol, terpinil asetat ile serbest radikallerin, toksik maddelerin ve ağıt metal iyonunun vücuttan atılmasını sağlar. Bu işlem idrar yoluyla olur. Yani günde ortalama 2 litre su içmek çok önemlidir.

Doku ve eklemlerde su tutulmasını önler, vücutta kolesterol oluşmasına engel olur ve hafif bağırsak çalıştıran etkisiyle birlikte şişkinlik sorununa da iyi gelir. Böylece kilo vermeyi destekler ve zayıflatır.

Kakulenin faydaları nelerdir dediğimizde liste burada da bitmiyor. Serbest radikaller yüzünden kirli ve az oksijene sahip olan kan ayrıca akne, sivilce, sedef hastalığı, cilt tonu eşitsizliği, pigmentasyon ve kızarıklık gibi cilt sorunlarına da sebep oluyor.

İçtiğiniz normal çayın içine dahi bir miktar kakule tozu eklediğinizde onun flavanoid ve glutatyon seviyesini yükseltmiş olursunuz. Flavanoidler vücudumuzdaki serbest radikalleri vücudumuzdan temizleyen antioksidanlardır.

Yani kakule hangi hastalıklara iyi gelir dediğimizde artrit, egzama, sedef hastalığı, tip 2 diyabet, astım, bronşit, yüksek tansiyon, ibs, bunama, ülser, alzheimer ve dermatit bu listeye kolaylıkla ekleyebileceklerimiz arasındadır.

Kakule zencefil çayı tarifi

Şimdi Hindistan için neredeyse geleneksel bir sıcak içecek olan, enerji veren, kokusuyla tadıyla bir kez içtikten sonra asla vazgeçemeyeceğiniz kakule zencefil çayı tarifi vererek yazımızı bitirelim. kakule zencefil çayı tarifi
  • 3 bardak su
  • Bir miktar çay yaprağı
  • 1-2 bardak bitkisel süt
  • Ezilmiş kakule tohumları
  • Dilimlenmiş taze zencefil
  • İsteğe göre organik bal

Yapılışı : Su, çay yaprakları, kakule tohumu ve zencefili demliğe alın. Kaynadıktan sonra içine sütü ekleyip 7 dakika kadar kısık ateşte demleyin. Bardağa alıp, içine organik bal ekleyin. Bunun yerine içine, pişirme aşamasında bir miktar demirhindi ekleyerek tatlandırabilirsiniz.


Kakule Çayı Nasıl Yapılır? Neye İyi Gelir? Faydaları Neler?


Trabzon hurması yoğurtlara, yulaflara, smoothielere, tatlılara eklenebilir.

Sağlıklı yaşam ve beslenme ile ilgili bilmeniz gerekenler