Faranjit nedir? Bulaşıcı mıdır? Faranjitin belirtileri neler nasıl geçer? Faranjitin doğal bitkisel tedavisi nasıl olur?

Faranjit Neden Olur? Nasıl Geçer? Doğal Faranjit Tedavisi

Faranjit nedir? Bulaşıcı mıdır? Faranjitin belirtileri neler nasıl geçer? Faranjitin doğal bitkisel tedavisi nasıl olur?

Faranjit nedir?

Faranjit her yaşta oluşabilen bir hastalıktır. Diğer adı gırtlak iltihabıdır. Çoğunlukla üşütmeye bağlı olarak ortaya çıkar fakat bazen de bakteriyel enfeksiyon, reflü, alerji ve tonsilit (bademcik iltihabı) de faranjitin ortaya çıkma sebepleri arasında yer alır. Faranjit bulaşıcı mıdır, değildir.

Çoğu faranjit türü, bir süre dinlenmekle geçebilir fakat daha ciddi boyuttaki türleri için tıbbi yardım almak gerekir.

Farenjit çok ciddi bir hastalık olmamasına rağmen faranjitin belirtileri arasında zor yutkunma ve konuşma en başta gelir.

Faranjitin Doğal Tedavisi

Boğaz iltihabı diğer enflamasyonlar gibi pek çok sebebe bağlı olabilir. Kişiye özel olarak araştırılmalıdır. Ateşli boğaz iltihabı varsa, doktora başvurulmalı.

Faranjit nasıl geçer?

İşte faranjiti doğal yollarla ilaçsız tedavi edebilen bir kaç yöntem :

  1. Tuzlu su : Tuzlu su, faranjite neredeyse en iyi gelen şeydir. Boğazdaki mukozanın temizlenmesini sağlar. Balgam ve iltihap söktürücü özelliğiyle rahatlık sağlar.
    Bir bardak sıcak suya bir tatlı kaşığı tuz atarak karıştırıp gargara yapın. Suyu yutmamaya dikkat edin. Sadece gargara yapıp tükürmeniz gerekiyor. Bunu günde en az dört kez tekrarlayın.
  2. Bal : Bal çok uzun süredir faranjit tedavisinde kullanılan doğal yöntemler arasında yer almaktadır. Antibakteriyel özelliği vardır, iltihaplı bölgeyi temizler.
    Bir bardak sıcak suya veya süte bir veya iki tatlı kaşığı bal ekleyerek günde en az iki kez içiniz. Ayrıca uyumadan önce bir kaşık bal yemenizi de tavsiye ederim.
  3. Karaağaç kabuğu : Karaağaçta bulunan zamk, suyla karıştığı zaman etkisini daha çok gösterir. Boğazı rahatlatarak iltihabı azaltır.
    Bir çay kaşığı karaağaç kabuğunu iki bardak kaynar suya ekleyin. Bir kaç dakika demlenmesini bekleyip süzün ve henüz hala sıcakken için. Çok aşırı sıcak olmamasına dikkat edin.
  4. Hatmi kökü : Hatmi çiçeği kökü uzun zamandır soğuk algınlığı, faranjit ve nezle için doğal tedavi yöntemi olarak kullanılmaktadır. Tıpkı karaağaçta olduğu gibi hatmide de zamk vardır ve bu, boğaz hastalıkları için tedavi edicidir. Aktarlar farajit için hatmi kökü çayını tavsiye etmektedirler.
    Bir yemek kaşığı hatmi çiçeği kökünü bir bardak kaynar suya atın ve yarım saat kadar demleyin. Günde en az üç bardak içmeniz gerekiyor.
  5. Elma Sirkesi : İltihaplı bölgenin temizlenmesinde elma sirkesi ile gargara yapma yöntemi de kullanılmaktadır. gargara solusyonunu hazırlamak için, yarım bardak elma sirkesini ve bir çay kaşığı tuzu sıcak suyun içine atın. Günde en az üç kez gargara yapın.
  6. Sarımsak : Sarımsak doğal antibakteriyal ve antiseptik etkiye sahiptir. Hasta olmasanız bile sarımsağı mutlaka hayatınızın bir parçası haline getirmenizi öneririm. Sarımsağın faydaları oldukça fazladır.
    Bir diş sarımsağı alıp, ortadan ikiye keserek emin. Buna alternatif olarak sarımsak çayı da içebilirsiniz. Sarımsak çayı tarifi şöyle : Bir kaç diş sarımsağı yarım bardak suya koyun ve bir gece bekletin. Sabah için. Eğer sarımsağın tadını sevmiyorsanız, sarımsak hapı kullanabilirsiniz.
  7. Limon : Limonun içindeki C vitamini hem bağışıklık sistemini kuvvetlendirir hem de faranjitle savaşır. Taze limonu kesip emin veya yarım bardak sıcak suya yarım bardak taze limon sıkıp gargara yapın. Ballı sıcak limonata da içebilirsiniz. Bu tedavi çoğu kişide etki göstermektedir.
    Sıcak limonata tarifi : Yarım limonu bir tatlı kaşığı bal ile birlikte bir bardak sıcak suya atıp karıştırın ve için.
  8. Zencefil çayı : Faranjit ve boğaz ağrısının tedavi süresinde zencefil çayından yararlanabilirsiniz. Zencefil çayı tarifi : iki tatlı kaşığı taze kök zencefilin kabuğunu soyun. Bir bardak sıcak suya ekleyerek 15 dakika demleyin. Daha sonra henüz sıcakken için.

Doğal faranjit tedavisi

İlaçların etkisi göz ardı edilemez fakat yan etkileri ve verdikleri hasar da düşünülmeli. Sık sık hasta oluyorsanız, devamlı ilaçlar ve antibiyotikler kullanarak sindirim ve sinir sisteminize zarar veriyor olabilirsiniz. Bunun yerine, sağlıklı beslenerek hiç hasta olmamaya çalışmak gerekir.

Faranjit nasıl geçer

Doğal tedavi yöntemlerini uygulayabilirsiniz. Gluten, şeker ve süt ürünlerinden uzak diyet çeşitlerinden birini yapmaya başlayabilirsiniz.

Özellikle alerjik faranjit tedavisi için beslenme şeklinizi değiştirip, sebze ağırlıklı bir diyete geçmeniz gerekir.

Vücudunuzdaki vitamin, mineral ve hormon dengesinin sağlıklı bir seviyede olduğuna emin olmak için mutlaka yılda bir kez kan tahlili yaptırıp kontrol ettirmelisiniz.

Faranjitin geçmesi için gün içinde zencefil limon çayı yapıp çok sıcak değilken tüketebilirsiniz. Çayı hatmi çiçeği ile de hazırlayabilirsiniz.


Faranjit Neden Olur? Nasıl Geçer? Doğal Faranjit Tedavisi


Kalp sağlığınız için kuru fasulye ve sarımsak yiyin.

Sağlıklı yaşam ve beslenme ile ilgili bilmeniz gerekenler