Elma Sirkesinin Faydaları Zararları Neler? Neye Yarar?
Elma sirkesinin faydaları ve zararları neler? Elma sirkesindeki vitaminler ve mineraller. Elma sirkesiyle sivilce ve saç kürü, doğal tedaviler.
Elma sirkesinin içeriği
Elma sirkesi, elma şırasından yapılır. Elmalar ezilerek suyu çıkartılır, şekerle mayalanarak alkol ile fermante edilir. Ardından gelen fermantasyon sürecinde asit formunda bakeri kullanılarak, alkol sirkeye dönüştürülür. Bu asetik sirkeye ekşi tadı veren şeydir. Şişenin dibine bulunan sarı kahverengimsi katman genelde filtrelenmemiş ve pastörize edilmemiş olarak satılır.
Elma sirkesinin farkı
Yemeklerde kullanılan beyaz sirke, pirinç şarabı, kırmızı şarap sirkesi veya balzamik sirkenin aksine elma sirkesi çoğunlukla sağlık için kullanılır.

Elma sirkesindeki vitaminler
Elma sirkesi insan vücudu için çok faydalıdır çünkü içinde A Vitamini, B1 Vitamini, B2 Vitamini, B6 Vitamini, C Vitamini, E Vitamini, demir, kalsiyum, bakır, florin, fosfor, manganez, magnezyum, sülfür, sodyum ve klorin bulunmaktadır.
Aynı zamanda aldehit, amino asit, potasyum hidrat, propionik asit ve pektin de içermektedir. 90'dan fazla mineral ve vitamin içeriğiyle insan sağlığı için bulunmaz hint kumaşı gibidir.
Elma sirkesinin faydaları
Elma sirkesi kilo verdirir mi? Elma sirkesiyle kilo verilir mi? En çok sorulan sorulardan biridir. Evet kilo verdirir. Bazı kaynaklara göre metabolizmayı hızlandırır, bazı kaynaklara göre de vücuttaki yağların yakılmasına yardımcı olur. Fakat aç karnına elma sirkesi içmek mide sağlığı açısından iyi olmayabilir. Çünkü midenin asit oranını etkileyebilir. Ana yemekten önce 1-3 çay kaşığı içebilirsiniz.

Elma sirkesi aynı zamanda kan basıncını düşürür, kolesterolü kontrol altına alır, tip-2 diabet riskini düşürür, kanser riskini azaltır, kemik sağlığı için faydalıdır, mantar hastalığına iyi gelir.
Mantar tedavisinde elma sirkesi kullanmak için yarım bardak ılık suya 2 çay kaşığı sirke karıştırarak, enfeksiyonlu bölgeye uygulayabilirsiniz. O bölgedeki asit dengesini düzenlemeye yardımcı olur. Boğaz ağrısı ve faranjit tedavisinde de suyla karışım hazırlayabilir, saat başı gargara yapabilirsiniz. Ayrıca astım tedavisinde ve ishal tedavisinde de kullanılır.
Sivilce ve akneler için elma sirkesi kürü
Akne ve sivilceler için doğal ve bitkisel tedavi sağlamaktadır. Üçe bir oranında su ile karışım hazırlayıp sabah ve akşam cildinizi temizledikten sonra hafifçe uygulayın.
Elma sirkesiyle saç bakımı kürü
Kepeği önleyen doğal tedavi. Ayrıca saç derisindeki pH dengesini düzenler. 1/4 bardak elma sirkesini 1/4 suyla karıştırın. Karışımı saçınıza uygulayıp, başınızı havluyla sarın. Yarım saat bekleyin. Daha sonra saçlarınızı iyice durulayın. Haftada 2 kere bu uygulamayı yaparsanız, kısa sürede kepek sorunundan kurtulabilirsiniz.
Elma sirkesinin zararları var mı?
Şekeri düşürebilir, bazı ilaçlarla etkileşime girebilir, iştah kesebilir ve mide ağrısı yapabilir. Eğer içtiğinizde mide ağrısı yaşıyorsanız, turşu, peynir, kefir gibi fermente gıdaları da tüketmemenizde fayda vardır.

Zerdeçal elma sirkesi faydaları arasında hem bağışıklık sistemini güçlendirmek hem de sindirimi kolaylaştırmak başta gelir. Organik elma sirkesinin içine bir parça taze zerdeçal kesip atabilirsiniz. Toz olarak da taze, organik zerdeçal ekleyebilirsiniz. Bunun içine bir miktar su da ekleyerek sabahları tüketebilirsiniz. Gün boyu enerji de verir.
Elma Sirkesinin Faydaları Zararları Neler? Neye Yarar?
Şarkı söyleyin! Şarkı söylemek bağışıklık sistemini güçlendiriyor.
Sağlıklı yaşam ve beslenme ile ilgili bilmeniz gerekenler
- Havucun Faydaları Kalorisi Nedir? Havuçtaki Vitaminler Ve Mineraller
- Kilo Aldıran Yiyecekler İçecekler Vitaminler
- Melisa Çayı Neye İyi Gelir? Faydaları Nelerdir?
- Kemik ağrılarına ve eklem iltihabına iyi gelen yiyecekler hangileri? Bu gıdalar inflamasyonu ve ağrıyı azaltıyor.
- Kadınlar Neden Ananas Yer Ananas Suyu İçer? Faydaları Nedir?
- Lezzetli Kereviz Salatası Nasıl Yapılır? Tarif ve Yapılışı
- Kestanenin Faydaları Ve Kullanım Alanları Neler?
- Tereyağı Kilo Aldırır Mı? Diyette Tereyağı Mı Sıvıyağ Mı?
- Mükemmel Kilo Nedir?
- Karabiberin Faydaları Neler? Neye İyi Gelir?