Diyet Yapmaya Nereden Nasıl Başlanır? Zayıflama Günlüğü
Diyet Yapmaya Nereden Nasıl Başlanır? Zayıflama Günlüğü
Diyet yapmaya başlayamıyorum, başlasam bile devam ettiremiyorum ve motivasyon sağlayamıyorum diyorsanız nereden nasıl başlanır nelere dikkat etmek gerekir, zayıflama günlüğü nasıl hazırlanır, tartıya ne zaman çıkılır gibi pek çok sorunun cevabıyla birlikte bu yazıda anlatmak istiyorum.
Her şeyden önce
Özellikle karın bölgesinde yağlanma varsa estetikten ziyade, pek çok sağlık sorununun da ipucudur. Buna bağlı olarak ilerleyen zamanlarda kabızlık / ishal, akne, egzama, diyabet, fibromiyalji, migren gibi rahatsızlıklar da ortaya çıkar. Bunların detaylarından sindirim sisteminin bozulması belirtileri yazımda anlatmıştım.
Diyet yapmaya nereden nasıl başlanır?
Peki diyet yapmaya karar verdim şimdi nereden nasıl başlanır bunları bilmek istiyorum. Ki daha önce defalarca başladım bıraktım ya da ilk kez yapacağım diyorsanız önce liste halinde yazayım daha sonra açıklayayım.
Zayıflamaya alışveriş listesinden başlanır. Buzdolabının içine koyacağınız her şey çok önemli. Unutmayın, almazsanız yemezsiniz. Elimizin altında bulunan yiyecekleri kolayca tüketebiliriz. Ama zararlı olanlar evimizde yoksa onları tüketmek yerine sağlıklı alternatiflere yöneliriz.
En sağlıklı beslenme şekli günde bir veya iki öğün yemektir. Özellikle bizimki gibi kültürlerde çok fazla atıştırmalık ve öğün yer alır. Eğer siz de daha fazla öğün tüketiyorsanız, yavaş yavaş azaltabilirsiniz. Az yersem kilo verir miyim diye düşünüyorsanız bunun cevabı evettir ancak buradaki az yemek az öğün anlamındadır, porsiyon anlamında değil.
Diyet yapmaya nereden nasıl başlanır dediğimizde diğer önemli madde tabak tasarımı ve atıştırmalıkların hazırlanmasıdır. Renkli tabaklar en sağlıklı olanlardır. Tabağımızı dörde bölelim. Bir kısmında bir miktar baklagil, bir kısmında bir miktar sebze yemeği, diğer yarısında yeşillikli bir salata veya et- tavuk, balık ve salata ile onu da ikiye bölebiliriz.
Mesela bu tabağın içine füme et (konserve balık, salam, sucuk, sosis, peynir) yerine ızgara et, tavuk, balık koyabiliriz. Bir adet avokado ekleyebiliriz. Böylece diyet yaparken çok acıkıyorum demezsiniz çünkü böyle besin değeri yüksek, kalorisi az doyurucu bir tabak sizi saatlerce tok tutacaktır.
Yeterli su tüketimi uyku düzeni ve stres yönetimi
Diyet yapmama rağmen kilo veremiyorum diyorsanız ya tabağınızda hala gluten, süt ürünleri (peynir) ve şekerli gıdalar yer alıyor olabilir ya da yeterli su tüketimi uyu düzeni ve stres yönetimi konusuna gerekli özeni göstermemiş olabilirsiniz.
Stres vücuda ne yapar yazısında hiç tahmin etmediğiniz yıkıcı hasarlardan bahsedilmiştir. Saç telinden ayak tırnağına kadar, tüm organlara zarar veriyor ve elbette kilo vermeyi de önlüyor.
Yeterli su tüketimi hem sindirim sistemini olumlu yönde etkiler hem de vücuttaki tuz tutulumunu azaltır. Uyku düzeni hem vücuttaki stresi azaltır hem de vücudu onarır. Bu yüzden güneşin doğuşuyla uyanıp, batışıyla uyumakta fayda vardır. Ne kadar gece karanlığında uyursak o kadar yararı vardır.
Zayıflama günlüğü
Diyete başlamak için ne yapmalıyım dediğimizde bir zayıflama günlüğü hazırlamanın da çok önemli olduğunu bilmemiz gerekir. Her gün ne yiyorum, kaçta yattım kalktım, ne kadar su içtim, hangi günler spor yaptım yazarsam her şey gözümün önünde olur.
Tartı rutini de kilo verme sürecinde çok önemlidir. Haftada bir tartılmak veya ayda bir tartılmak en mantıklısı olacaktır. Özellikle kadınların adet dönemlerinde tartıda görülen sayı, beklenenin üzerinde olabilir. Bu normaldir. Haftalık tartılmalarda zayıflama günlüğü kontrol edilip liste değiştirilebilir.
Diyet yapmak aç kalmak, mutsuz olmak demek değildir. Mesela aip diyeti oldukça doyurucu ve sağlıklı diyetlerden biridir.
Bir sağlıklı beslenme uzmanı ile çalışmak her zaman daha iyidir. Size diyete başlamadan önce yapılması gereken tahliller konusunda da yardımcı olacaktır. Böylece size ve yaşam şeklinize uygun bir liste hazırlayacaktır. Buradaki ve sitemizdeki bilgiler genel bir fikir oluşturmak için hazırlanmaktadır.
Diyet Yapmaya Nereden Nasıl Başlanır? Zayıflama Günlüğü
Yapılan son araştırmalara göre; sosyal bir çevreye sahip olan kişiler daha az hastalanıyor.
Sağlıklı yaşam ve beslenme ile ilgili bilmeniz gerekenler
- Tokluk Sağlayan Leptin Hormonu Nasıl Artar? Diyeti Nedir?
- Yorgunluğa Halsizliğe İyi Gelen Yiyecekler Ve İçecekler
- Doğum Kontrol Hapları Kilo Aldırır Mı? Zararlı Mı?
- Kiraz Neye İyi Gelir? Faydaları Zararları Neler? Kalorisi Nedir?
- Noni Meyvesi Nedir? Nasıl Yenir? Faydaları Neler?
- Paleo Diyeti Nedir? Nasıl Yapılır?
- Acai Çileği Nedir? Faydaları Nelerdir? Nasıl Tüketilir?
- Jackfruit Nedir? Jak Meyvesi Neye İyi Gelir Faydaları Neler?
- Ayva Kompostosu Faydaları | Hangi Vitaminler Mineraller Var?
- Kahvenin Faydaları Zararları Ne? Kahve İçmenin Yan Etkileri Neler?