Dilde Beyazlık ve Ağız Kokusu Neden Olur? Nasıl Geçer?
Dilde beyazlama ve ağız kokusu ve dildeki yarıklar neden olur? Bu belirtiler iç organlarınızla ilgili pek çok bilgi verir aslında. Dilin beyazlaması önemli bir ipucu barındırır.
Şikayetleriniz arasında dil beyazlaması yani dilinize baktığınızda dil üstünde beyaz bir plak varsa, bu çok önemli bir sağlık sorununu işaret edebilir.
Dilinizin neresinde beyazlık var? Sol tarafında mı? Karaciğerinizde sorun var demektir. Dilin sağ tarafı beyazsa pankreas ve midenizde sorun var demektir. Eğer dilinizin ön ve uç kısmı beyazsa akciğer ve solunum yollarında sorun var demektir. Dilinizin sadece ortası beyaz ise kalp sorunlarına işaret eder. Dil altı beyazlığı da böbrek ve bağırsaklarda bir sorun yaşadığınızı gösterir. Eğer dilinizin her tarafı beyazsa bu da genel olarak bağırsak ve mide rahatsızlığını işaret eder.
Dilde beyaz tabaka ve koku
Özellikle antibiyotik kullanılan dönemlerde görülen dilde beyazlık ve koku da aslında bağırsak ve mide florasının bozulduğunu gösterir. Dilin ortasında kahverengi çizgi olması, dilde kahverengi lekeler oluşması da yine sağlıksız beslenme ve bağırsak, mide florasının sorunlu olduğunu işaret eder. Eğer dilinizde antibiyotik kullanımına bağlı olmaksızın genel bir beyazlık varsa veya dilde kahverengi çatlaklar varsa yeme düzeninizi mutlaka değiştirmelisiniz.Dildeki beyazlık ve ağız kokusu nasıl geçer?
Bağırsak florasının bozulması ve bağırsaktaki istenmeyen bakteri çoğalımı dilde beyazlık ve ağız kokusu yapar. Sabah uyandığınızda, dişlerinizi fırçalamış olsanız bile bir koku olur. Peki bunlar nasıl geçer?Sağlıklı Beslenme
Beslenme şeklinizi değiştirmelisiniz. Karbonhidrat, tüm unlu mamüller, şeker, alkol, süt ve süt ürünleri, baklagiller ve tüm işlenmiş market ürünlerini tüketmekten vazgeçmelisiniz. En az üç ay boyunca eliminasyon diyeti veya atkins diyeti uygulamalısınız.Yiyeceklerinizin yanında büyük bir kap salata içine sirke ve sarımsak eklemelisiniz. Bu antifungal ve antibakteriyel olup çoğalmış olan vücut bakterilerinizle savaşırlar. Ayrıca candida denilen oldukça zararlı bir mayanın da baş düşmanıdır.
Bundan kurtulabilmek için sadece sağlıklı beslenme yeterli olmayacaktır. Doktorunuzla birlikte yaşam şeklinizi de düzenlemeniz gerekir. Hem uyku düzeni hem ezgersiz hem de beslenme değişikliği ile en az 3 ay ve duruma göre ortalama 1 yıl kadar bu düzen üzerinde istikrar sağlamanız gerekir.Dilde Beyazlık ve Ağız Kokusu Neden Olur? Nasıl Geçer?
Fazladan şeker tüketimi kalp hastalıklarına yakalanma riskini artırır.
Sağlıklı yaşam ve beslenme ile ilgili bilmeniz gerekenler
- Chia Tohumunun Faydaları Nelerdir? Chia Tohumu Neye İyi Gelir?
- Kestanenin Faydaları Ve Kullanım Alanları Neler?
- Kanserin Doğal İlacı Tarçın Elması
- Evde Zayıflamak İçin Ne Yemeliyim? Diyet Listesi Egzersizler Nasıl Yapılır?
- Lezzetli Kereviz Salatası Nasıl Yapılır? Tarif ve Yapılışı
- Doğum Kontrol Hapları Kilo Aldırır Mı? Zararlı Mı?
- Kekik Suyu Ve Çayı Nasıl Yapılır Kullanılır? Faydaları Nedir
- Sağlıklı Yaşam için En İyi 10 Süper Gıda: Faydaları ve Kullanım Önerileri
- Tuz Kilo Aldırır Mı? Diyetteyken Kilo Verirken Tuz Yenir Mi?
- Salata Tarifleri : Diyet Makarna Salatası Tarifi