Sağlığınız İçin Bu Eşyaları Başkasıyla Paylaşmayın
Bu eşyaların başkasıyla paylaşılması hijyen ve sağlık açısından zararlı. Mantar, bakteri ve iltihaplara sebep olabilir. Nasıl korunuruz?
En yakın arkadaşınızla birlikte müzik dinlemek veya yeni aldığınız rujunuzu paylaşmak isteyebilirsiniz. Fakat sağlık ve hijyen açısından başkalarının kullanmasına izin verdiğiniz bu ürünler, sizi farkında olmadan hasta edebilir.
Her ne kadar onları çok seviyor olsanız da arkadaşlarınızla paylaşmamanız gereken şeyler var.
Bunları kimseye vermeyin
1. Rujunuzu bir kez de en yakın arkadaşınız sürse ne olacak? En basitinden uçuk (herpes) bulaşabilir. O anda aktif olmayan bir uçuk olabilir bu ve gözle göremeyebilirsiniz. Fakat rujunuzu kullanmasına izin verdiğiniz kişiden size uçuk bulaşabilir.

Sağlığınız için bu eşyaları başkasıyla paylaşmayın
Konu sağlık olunca hem dış etkenler hem de iç etkenler önemli oluyor. mutfak tüyoları da bu noktada işinize yarayabilir.
Şimdi başka hangi eşyalar kimseyle paylaşılmaz devam edelim.
3. Saçınıza taktığınız tokalar bitlenmenize ve çeşitli mantar hastalıklarına sebep olabilir. Sadece arkadaşlar arasında paylaşılan tokalara değil, kuaförlerde saçınıza takılan tokalara da dikkat etmelisiniz.

Mikrop ve bakterilerden nasıl korunuruz?
Hindistan cevizi suyu ve hindistan cevizi yağı iyi bir bakteri ve mikrop öldürücüdür.
Ayrıca soğan çorbası, sarımsak, kereviz sapı ve kekik suyu gibi gıdaları günlük olarak tüketmek de bizi mikrop ve bakterilerden nasıl korunuruz sorusunun cevabına götürebilir.
Koronavirüsten nasıl korunulur?
5. Gelen misafirlerle paylaştığınız ev terliklerinin içi, siz görmeseniz de bakteri, mikrop ve mantarlarla dolu. Terlikleri çamaşır makinenizde yıkayabilirsiniz fakat 6 ayda bir onları çöpe atıp yenilerini almanız hijyen açısından yapabileceğiniz en doğru şey olacaktır.

Bu eşyaları hem siz kimseyle paylaşmayın, hem de sizinle paylaşanları uyarın ve kimsenin özel eşyalarını kullanmayın. Bu şekilde çeşitli mantar, bakteriler ve dizanteri gibi hastalıklar kapabilirsiniz.
Sağlığınız İçin Bu Eşyaları Başkasıyla Paylaşmayın
Hiç bir sıcak/soğuk içecek suyun yerini tutmaz, bunu asla unutmayın. O nedenle mutlaka günlük su içme miktarınızı ölçün ve günlük hedefinize ulaşmaya çalışın. Bunun için telefonunuza uygulamalar indirebilir, bir su içme günlüğü de oluşturabilirsiniz.
Sağlıklı yaşam ve beslenme ile ilgili bilmeniz gerekenler
- Günde Tek Öğün Diyeti Nasıl Yapılır? Omad Diyeti Nedir?
- Su Diyeti Nedir? Nasıl Yapılır? Faydaları Neler?
- Kekreyemiş Tozu Nedir? Kekreyemişin Faydaları Zararları Ne?
- Sibel Can Diyeti Nedir? Sibel Can Nasıl Zayıfladı?
- Acai Çileği Nedir? Faydaları Nelerdir? Nasıl Tüketilir?
- Resveratrol Neye İyi Gelir? Nelerde Bulunur? Faydaları
- Alfa Lipoik Asit Nedir? ALA Ne İşe Yarar? Faydaları Neler?
- Limonun Cilde Faydaları Nelerdir? Lekeler İçin Maske Tarifi
- Kanserin Doğal İlacı Tarçın Elması
- Çinkonun Faydaları Nelerdir? Çinko Eksikliği ve Çinko Nelerde Var?