Beyaz lahana neye iyi gelir? Nasıl haşlanır? Bağırsaklara iyi gelir mi kilo verdirir mi? Kanı temizleyen besinler arasında beyaz lahana faydaları ve zararları.

Beyaz Lahana Neye İyi Gelir? Faydaları Ve Zararları Neler?

Beyaz lahana neye iyi gelir? Nasıl haşlanır? Bağırsaklara iyi gelir mi kilo verdirir mi? Kanı temizleyen besinler arasında beyaz lahana faydaları ve zararları.

Kırmızı, beyaz ve yeşil lahana olmak üzere üç çeşidi vardır. Brokoli, brüksel lahanası ve karnabahar ile aynı ailedendir. Beyaz lahana neye iyi gelir dediğimizde liste oldukça uzun. Bu yazıda faydaları ve zararları neler biraz bunlardan bahsetmek isterim.

Coleslaw denilen tatlı lahana salatası, Alman kültürünün vazgeçilmezi sauerkraut ve Güney Kore klasiği kimchi hep bu harika sebzenin eseridir. Beyaz lahana neye iyi gelir faydaları zararları
Harika bir antioksidan olmasının yanı sıra beyin fonksiyonlarını iyileştirmesi ve cilt sorunlarını önlemesi bilinen en önemli faydalarından biridir. Ancak bu kadarla da bitmez.

Beyaz lahana neye iyi gelir?

Beyaz lahana çiğ tüketilebilir, salatalarda kullanılabilir, buğulanabilir ve çorba yapılabilir. Pek çok şekilde, az pişirilerek tüketilebilir. Neye iyi gelir bakalım.
  • İyi bir antioksidandır
  • Anti-inflamatuar özelliği vardır
  • Sindirim sistemini desteklr
  • Kalp sağlığını destekler
  • Kilo vermeye yardımcı olur
  • Cilt sorunlarını önler
  • Beyin sağlığını destekler
  • Kemikleri güçlendirir
  • Tansiyonu dengeler
  • Kas ağrılarını hafifletir
  • İyileşmeyi hızlandırır
  • Katarakt oluşumunu önler

Beyaz lahananın faydaları gördüğünüz gibi saymakla bitmiyor. Harika bir C vitamini ve lif kaynağı olması da kilo vermek isteyenler için birebir.

Lahananın kalorisi 100 gramda sadece 25 ayrıca içindeki vitaminler ve mineraller de dikkat çekiyor. %92.18 sudan ibaret. Bu da bizi tok tutmasını sağlıyor.

1.28g protein, 0.1g yağ, 2.5g lif, 3.2g şeker, 0.08g sükroz, 1.67g fruktoz, 0.01g maltoz, 40mg kalsiyum, 0.47mg demir, 12mg magnezyum, 26mg fosfor, 170mg potasyum, 18mg sodyum, 0.18mg çinko, 0.02mg bakır, 0.16mg manganez, 36.6mg c vitamini içerir ve B vitaminleri açısından da oldukça zengindir.

Tüm bu harika içeriğiyle beyaz lahana bağırsaklara iyi gelir mi dediğimizde hem düzenler hem de onarır diyebiliriz.

Lahananın cilde faydaları özellikle cilt kuruluğu, kırışıklıklar ve yaraların iyileşmesi konusunda kendini gösterir. İçindeki yüksek C vitamini ve antioksidan etkileriyle cildi parlatan yiyecekler arasındadır.

Beyaz lahana faydaları ve zararları neler

Kanser düşmanı kalp dostu beyaz lahana faydaları upuzun bir liste ile bile bitmiyor. Peki zararları ve yan etkileri neler? Mesela kükürtlü yiyecekler gaz ve şişkinliğe sebep olabilir. Emziren anneler tükettiğinde, bebekte de daha fazla gaz görülebilir.

Eğer brokoli, lahana veya brüksel lahanası gibi aynı familyadan olan diğer sebzelere karşı alerjiniz varsa dikkatli olmanızda fayda olacaktır. Hipotiroidizm (tiroit yetmezliği) olan kişilere önerilmemektedir.

K vitamini açısından da zengin olan beyaz lahana kanı inceltebilir. Bu yüzden ameliyat öncesi ve sonrasında tüketmemekte fayda vardır.

Kanı temizleyen besinler

Toksinler karaciğer ve böbrek aracılığı ile vücudumuzdan atılır. Ancak atılamazlarsa kana karışırlar ve bağışıklık sistemi hastalıkları ortaya çıkabilir. Bu yüzden kanı temizleyen besinler tüketerek bu arınma sürecine yardımcı olabiliriz.

Lahana suyu hangi hastalıklara iyi gelir dediğimizde, bu yüzden cilt hastalıklarından bağışıklık sistemi hastalıklarına kadar fayda sağlar. Bağışıklık sistemini güçlendirir, gözleri güçlendirir, kanser düşmanıdır, ülsere iyi gelir, cilt ve kemikleri güçlendirir onarır. Kanı temizleyen besinler
Kanı temizleyen besinler arasında tıpkı sarımsak, greyfurt, yabanmersini ve turna yemişi kadar etkilidir. Beyaz lahana nasıl haşlanır? İsterseniz yaprak yaprak haşlayabilir, içine sebze veya et ürünleri koyarak servis edebilirsiniz. Veya ince şeritler halinde ya da küçük parçalar halinde pişirebilirsiniz. Önemli olan az pişirmektir. Kokusu burnunuza gelmeye başladıktan sonra altını kapatabilirsiniz.


Beyaz Lahana Neye İyi Gelir? Faydaları Ve Zararları Neler?


Pazı kemik gelişimine katkıda bulunur, anti-enflamatuardır ve beyni güçlendirir.

Sağlıklı yaşam ve beslenme ile ilgili bilmeniz gerekenler