Bel Ölçüsü Kaç Olmalı? Şeker Hastalığının Belirtileri Neler?
Şeker hastalığının belirtileri neler? Evde kolay şeker hastalığı testi nasıl yapılır? İdeal bel ölçüsü nedir?
Bel Ölçüsü ve Şeker Hastalığı
Kilosu normal olsa dahi, bel çevresi 102 santimetreyi geçen erkekler ve 88 santimetreyi geçen kadınlar daha çok şeker hastalığına yakalanma riskine sahip.
Şeker Hastalığının Belirtileri
Şeker hastalığının en önemli belirtileri arasında; sık aralıklarla idrara çıkma, aşırı susama, bulanık görme, halsizlik, bitkinlik, beklenmedik kilo kaybı, acıkma, mide bulantısı geliyor. Ayrıca adetten kesilme, kuru ve kaşıntılı deri, nefes kokusu, erkeklerde iktidarsızlık, yaraların geç iyileşmesi de şeker hastalığının belirtileri arasında yer alıyor.
Şeker Tahlilleri
Kilolu kişiler sık aralıklarla açlık, tokluk şeker tahlilleri yaptırmalı. Eğer 45 yaşındaysanız (veya daha üst) 3 yılda bir de glikoz tolerans testi yaptırmalısınız. Dünyada 2000 yılında 151 milyon şeker hastası varken, 2010 yılında bu sayı 221 milyon oldu. 2020 yılında ise 300 bu rakamın milyonu geçmesi bekleniyor.
İdeal bel ölüsü nedir?
Erkekler için ideal bel ölçüsü en fazla 102 cm olmalıdır. Kadınlar için ideal bel ölçüsü en fazla 88 cm olmalıdır.
Bu rakamlar arttıkça şeker hastalığı, akne, fibromiyalji, romatoid artirit, kalp damar hastalıkları gibi pek çok hastalık riski de artmaktadır.
İnatçı Şeker
İnatçı şeker yüksekliği, şeker hastalığıyla alakalı bazı belirtilere yol açıyor
Diyabet Önlemleri
Yağlı ve karbonhidrat ağırlıklı beslenmek diyabet için en önemli risklerdendir. Ailede ve kan yakınlarında şeker hastalarının bulunması, kilo fazlalığı ve şişmanlık, yağın vücutta daha çok nerede toplandığı diyabet için ipucu verebilir. Şeker bağımlılığı en kolay kazanılan bağımlılıklardandır. Ama kontrol ederek bundan kurtulabilirsiniz.
Evde kolay şeker hastalığı testi
Evde şeker hastalığı testi yapabilirsiniz. Hem de çok kolay bir şekilde. Tek ihtiyacınız olan şey bir adet mezura. Bel çevresi 94 santimetreyi geçen erkekler ve 80 santimetreyi geçen kadınlar, şeker hastalığına oldukça yatkın. Ne kadar hareketsizseniz o kadar risk altındasınız. Ayrıca bulimia nervoza hastalığı da şeker hastalığına sebep oluyor. Yüksek tansiyonlularda, kolesterol sorunu olanlarda, gebeliğinde şeker sorunu yaşayanlarda şeker hastalığı daha çok görülüyor. Son risk faktörü de yaş. Yaş arttıkça risk de artıyor.
Şeker hastalığını önlemek için aralıklı oruç yapabilirsiniz, egzersizi hayatınıza sokmalı, tansiyonunuzu kontrol altında tutmalı, kolesterol değerlerine dikkat etmeli, alkol ve sigaradan uzak durmalısınız.
Bel Ölçüsü Kaç Olmalı? Şeker Hastalığının Belirtileri Neler?
Derin anlamlar taşıyan hedeflerle, sonuçlanmayı bekleyen düşlerle ve ifade edilmeyi gereksinen saf bir aşkla motive olduğumuzda, işte o zaman gerçekten yaşarız. // Greg Anderson
Sağlıklı yaşam ve beslenme ile ilgili bilmeniz gerekenler
- Sarı Mavi ve Kırmızı Kantaron Nedir? Faydaları Nelerdir?
- Kandida Nedir? Candida Diyeti Nasıl Yapılır? Diyet Listesi
- Mide Yanması Nasıl Geçer? Mide Ekşimesi Neden Olur?
- Yoğurdun Faydaları Nedir? Yoğurt Neye İyi Gelir?
- Patatesin Faydaları Neler? Patatesteki Vitaminler ve Mineraller
- İncirin Faydaları Nedir? İncir Neye İyi Gelir?
- Kivinin Faydaları Zararları Nelerdir? Kivi Neye İyi Gelir?
- Diyet Yemekleri Nasıl Hazırlanır?
- Pelin Otu Neye İyi Gelir? Pelin Otu Çayı Faydaları
- Mantarın Faydaları Yararları ve Zararları | Mantar Tarifi