Atkins diyeti nasıl yapılır? Atkins diyetiyle hem kilo verebilirsiniz hem de sağlıklı bir bağışıklık sistemine sahip olursunuz. Peki bu diyet nasıl yapılır?

Atkins Diyeti Nedir? Nasıl Yapılır? Neler Yenir ve Yenmez?

Atkins diyeti nasıl yapılır? Atkins diyetiyle hem kilo verebilirsiniz hem de sağlıklı bir bağışıklık sistemine sahip olursunuz. Peki bu diyet nasıl yapılır?

Atkins diyeti düşük karbonhidrat alınarak, vücudun insülin dengesini sağlıklı bir hale getirmeyi temel almış bir protokoldür.

Yüklü miktarda ve düzenli olarak karbonhidrat alındığında, vücuttaki insülin seviyesi bir yükselir bir düşer. Böylece vücut yenilen yiyeceklerdeki yağı depolar. Ve hem kilo alır hem de şeker hastalığı, kalp hastalığı ve kanser gibi hastalıklara zemin oluşturulmuş olur.

Atkins diyeti

Dr. Atkins de bizim Canan Karatay gibi kardiyolog aslında ve ikisinin de uyguladığı bu sağlıklı beslenme diyeti birbirine benziyor. Bir yandan da New York diyetini andırıyor.

Atkins diyeti nasıl yapılır? Neler yenir ve yenmez?

Atkins diyetinde yenmemesi gereken şeyler şeker, işlenmiş karbonhidratlar, un, mısır şurubu, gazlı ve şekerli içeceklerdir. Yani tüm şeker içeren yiyecek ve içecekler listeden çıkartılmalıdır. Market raflarında duran paketlenmiş gıdalardan uzak durulmalıdır.

Mevsim sebzeleri, meyveleri ve organik et, tavuk, balık tüketilmelidir. Doğal kaynaklarımızı kullanabilmemiz için lütfen doğayı temiz tutmaya çok özen gösterelim.

Atkins diyeti nedir? Zararları var mıdır?

Glükoz seviyesi düştüğünde insülin seviyesi de düşer. Bu durumda vücut, kendi stokladığı yağları enerji haline dönüştürür. Ekmek ve tatlılar yüksek seviyede glukoz içerir. Anında kandaki insülin seviyesini yükseltir.

Bol bol protein tüketilmeli. Margarin ve mısırözü yağı yerine tereyağı ve soğuk sıkım zeytinyağı kullanılmalıdır. Ayrıca kilo vermeyi hızlandıran yağlardan biri olan mct yağı da kullanılabilir.

Atkins diyeti zararları var mı? 2006 yılında yapılan bir çalışmada, bir grupta kabızlık, yorgunluk ve baş ağrısı gözlemlenmiştir. Ancak bunların iyileşme belirtileri olabileceği daha sonraki yıllarda başka araştırmalarla ortaya çıkartılmıştır.

Bir Atkins diyeti yemeği örnek menü olarak şu şekilde hazırlanabilir. Balık ve zeytinyağlı bir salata. Çiğ fındık, çiğ ceviz, badem sütü gibi yiyecek ve içeceklerle ara öğün yapılabilir. Fakat günde iki veya üç öğün yenilmesi önerilir. Tıpkı 16 8 açlık diyetinde olduğu gibi. Böylece sağlıklı bir bağışıklık sistemine sahip olunur.

Uzun süreli uygulanabilir mi?

Ekmek, un, mısır, şeker, süt ve süt ürünleri tüketmeden bir ömür boyu beslenebilirsiniz. Öğünlerinizde çerezler, protein, sebzeler ve meyveler tüketiyorsanız, egzersiz yapıyor ve günde ortalama 2 litre su tüketiyorsanız, sağlıklı yağları kullanıyorsanız bu beslenme şeklini uzun süreli uygulanabilir hale getirebilirsiniz.

Hem zayıflamak için hem de hastalıklardan korunmak için insanların hayvansal ve bitkisel gıdalarla çeşitlendirilmiş şekilde beslenmesinin gerektiği bilinen bir gerçektir.


Atkins Diyeti Nedir? Nasıl Yapılır? Neler Yenir ve Yenmez?


Bilinenin aksine kahvaltı 'olmazsa olmaz' bir öğün değildir. Uyandıktan 3-4 saat sonra da yiyebilirsiniz. Fakat uyanınca mutlaka su içmeye özen gösterin.

Sağlıklı yaşam ve beslenme ile ilgili bilmeniz gerekenler