16 8 Açlık Diyetiyle Hem Kilo Verin Hem İyileşin
16 8 açlık diyeti nedir? Nasıl yapılır? Neler yenir içilir? Faydaları Kaç kilo verilir? Açık orucu zararlı mı? 16 8 açlık diyetiyle hem kilo verin hem iyileşin.
Daha önce interminnant fasting (IF) olarak bilinen aralıklı oruç diyeti hakkında bir yazı hazırlamıştım. Kimler açlık diyeti yapmalı? Vücudundaki yağ oranı yüksek olanlar, vücudunda ödem olanlar, bazı kronik ve bağışıklık sistemi hastalıkları olanlar.
Tek öğün yemek zararlı mı?
Sık sık yemek, ara öğünler yapmak metabolizmayı hızlandırır bilgisi artık günümüzde geçerliliğini kaybetmiştir.
Günlük ihtiyacımız olan kalori, vitamin ve mineral oranını doğu şekilde ve tek öğünde veya iki öğünde almak, metabolizmanın geri kalan saatlerde daha kolay sindirim, dinlenme ve onarım yapmasına olanak sağlamaktadır.
Bu durumda tek öğün yemek zararlı mı sorusunun cevabı hayırdır. Zarardan çok fayda sağladığı kişilerin sayısı gün geçtikçe artmaktadır.
Ağır ve sık bir şekilde spor yapmadığınız sürece, spor öncesi veya sonrası yemek yemek gerekmez. Ve bu yemek size ekstra enerji sağlamaz.
16 8 açlık diyeti nasıl yapılır? Faydaları nelerdir?
Tıpkı bildiğimiz oruç tutmak gibi fakat yemek yemediniz zamanlarda su içebilirsiniz. Özellikle karın bölgesinden kilo vermek istiyorum, göbek yağları nasıl gider gibi soruları olan kişilerin ve ödem problemi yaşayanların 16 8 açlık diyeti yapmaları durumunda bu sorunlarından kurtulduğu gözlemlenmiştir.
16 8 açlık diyetine bir anda başlamak zor olabilir. Özellikle psikolojik olarak. Bunu oruç tutuyormuş gibi düşünebilirsiniz. Ve elbette diyete psikolojik hazırlık önemli bir aşamadır.
16 8 açlık diyetine başlamadan bir süre önce karbonhidrat ve şeker tüketiminizi azaltırsanız, bu diyete çok daha kolay adapte olabilirsiniz. İsterseniz önce bir süre sirtuin diyeti yaparak başlayabilirsiniz.
Önce 8 yerine 10 saat yeme süresi bırakabilirsiniz. Yani 10 14 if diyeti şeklinde başlayabilirsiniz. 10 saat yiyerek ve 14 saat yemeyerek (ki bunun içine uyku saati de dahil) açlık diyetine başlamak daha kolay olabilir.
Aslında kahvaltıyı atlayıp günün ortasında veya akşama doğru ya da akşam yemek yemek ile bu diyeti yapmış oluyorsunuz. Yaşam şeklinize göre ayarladığınızda zor değil.
16 8 açlık diyetinde ne yenir? Öğününüzün daha verimli ve doyurucu olması için besin değeri yüksek, vitamin ve mineraller açısından zengin bir yemek hazırlamanız daha iyi olacaktır. Öğününüze sebze ile başlarsanız daha sağlıklı olur. IBS, kolit, crohn gibi hastalıklarınız varsa sebzeleri çiğ tüketmek yerine pişirerek tüketmeniz gerekir.
Açlık diyetinde neler içilir? Hangi içecekler serbest?
Açlık diyeti yaparken su içilir mi, açlık orucu yaparken sigara içilir mi, açlık orucu yaparken kahve içilir mi gibi sorularınızı yanıtlayayım. Günde ortalama 2 litre su içilir. Şekersiz çay, kahve ve maden suyu da içebilirsiniz. Sigara sağlığa zararlı, hiç içmeseniz ve bıraksanız elbette daha iyi ama bu diyeti yaparken ekstra bir zararı olmayacaktır.
Alkol ve sigaranın vücutta yıkıcı etkisi olduğu için ve açlık diyetini kilo vermek ve vücudumuzu onarmak için yaptığımız için bunlardan uzak durmakta ve daha sağlıklı bir yaşamı hedef almakta fayda olacaktır.
Açlık orucunda ağız kokusu olur mu? Ağız kokusu, ağız sağlığının düzgün bir biçimde yapılmamasından kaynaklanabilir. Karbonhidrat ve şekerli gıdaların tüketilmesinden kaynaklanabilir. Ayrıca mide bağırsaktaki kötü bakterilerin çoğalmış olmasından da kaynaklanır. Açlık diyeti son iki maddeyi elimine etmek için iyi bir seçimdir.
Açlık diyetiyle kaç kilo verilir?
Her kişinin metabolizmasına göre, genetik yapısına göre sağlıklı bir kilosu vardır. Bu sağlıklı kilo belli bir yağ kas oranı içerir. İnternette yazan kilo boy oranlarını bir kenara bırakıp, açlık diyetiyle vücudun kendi sağlıklı kilosunu bulmasına izin vermek en doğrusu olabilir.
Açlık diyetiyle 5 kilo da verilir, 50 kilo da verilir. Bu sırada günlük ortalama 2 litre su tüketmek ve egzersiz yapmak deri sarkmasının önlenmesine yardımcı olur.
Açlık diyetinin faydaları neler?
Öncelikle kilo verebileceğinize emin olabilirsiniz. Ayrıca ödem atmak için en garantili yol. Göbek ve karın bölgesindeki yağların eriğini hemen görmeye başlarsınız. Açlık diyetinin faydalarından en önemlisi de vücuttaki enflamasyonu azaltıp kontrol altına alması. Şeker, kanser, kalp hastalıkları ve nörodejeneratif hastalıkları önlüyor olması.
Peki açlık diyetinin zararları var mı? Hayır hiç bilinen hiç bir zararı yok. Bazı kişilerde halsizlik, mide yanması, baş ağrısı gibi semptomlar gözlemlenebiliyor. Bu kişiler öğünlerinde sağlıklı yiyecekler tüketmedikleri için bu semptomlar meydana geliyor.
Sebze ağırlıklı, soğan, sarımsak, tahıllar, meyveler ve proteinler içeren güzel bir tabak size hiçbir semptom oluşturmadan tokluk sağlayacaktır. Diğer semptomlar için lektin, laktoz ve gluten gibi gıda alerjileri veya intoleransları incelenebilir.
16 8 Açlık Diyetiyle Hem Kilo Verin Hem İyileşin
Zencefil ve zerdeçal iki muhteşem koruyucudur. Gripten kansere kadar çoğu hastalığın önlenmesinde, bağışıklık sistemini güçlendirmede ve iltihap gidermede vazgeçilmezlerdendir.
Sağlıklı yaşam ve beslenme ile ilgili bilmeniz gerekenler
- Dut Yaprağı Neye İyi Gelir? Çayı Kullanımı Ve Faydaları
- Metabolizmayı Canlandıran Müthiş Bir İçecek!
- Sütün Faydaları Ve Zararları Neler? Süt İçmek Zararlı Mı?
- Pelin Otu Neye İyi Gelir? Pelin Otu Çayı Faydaları
- İshale Ne İyi Gelir? İshal Neden Olur? Nasıl Geçer?
- Bağışıklık Sistemini Güçlendirmek İçin Ne Yapmalıyız?
- D Vitamini Ne İşe Yarar? Eksikliği Fazlalığı Belirtileri
- Sarımsağın Faydaları Nelerdir? Sarımsak Neye İyi Gelir?
- Yer Elması Faydaları | Neye İyi Gelir? Nasıl Tüketilir?
- Şeker Bağımlılığı Nedir? Belirtileri Nelerdir?